Loading...

Min vej indtil nu med stress og type 1 diabetes

Undervejs i mit forløb med at opbygge sundhed og vitalitet efter stress og med at gøre alt hvad jeg kunne for at se om jeg kunne nå en situation hvor jeg var uafhængig af ekstern insulin i forbindelse med type 1 diabetes, har jeg ført en slags dagbog i form af artiklerne herunder.

Artikler

Den første artikel jeg skrev om mit eget forløb er øverst i listen. Den nyeste er nederst.

 

Husk at artiklerne er mine personlige beretninger om hvordan jeg har tænkt og gjort i forbindelse med mit forløb omkring stress og type 1 diabetes. De er på ingen måder opfordringer til at gøre som jeg gør. Håbet er at selve den udvikling og livsstilsomlægning jeg har arbejdet med hos mig selv og fået så meget ud af, vil inspirere andre til at gå efter deres drømme og mål i livet, hvad end de må være.

Mit ønske er IKKE at give et indtryk af at nu kan alle med type 1 diabetes "helbrede sig selv". Mit ønske er IKKE at opfordre til at nydiagnosticerede med type 1 begynder at undlade at tage deres insulin.

Blot fordi det indtil nu har været sådan at jeg har haft et normalt fungerende blodsukker, behøver det ikke betyde at det fortsætter sådan. Jeg er på ingen måde sikker på at det varer ved - men jeg gør alt hvad jeg tror kan understøtte det til at fortsætte, ligeså længe det ser ud til at virke.

Jeg har ikke fra den ene dag til den anden "valgt at lade være med at tage insulin" eller "droppet insulinen" bare "fordi jeg ville" - det er kommet hertil hvor det er i dag af sig selv og under daglig blodsukker monitorering. Hvad der helt præcist har foregået i min krop ved jeg ikke, men jeg er nysgerrig på det.

Det væsentlige for mig har ikke været om jeg har type 1 eller ej, men at jeg har håndteret min livssituation på en måde som jeg kan stå ved, også når jeg en dag om 10 år kigger tilbage.

Mit håb ved at dele disse artikler er at indblikket i mit eget arbejde med at ændre kurs i mit liv og forsøge at komme mig efter stress, og om muligt fra type 1, at det vil inspirere andre som er syge eller i underskud, til at lytte indad og handle på det der er væsentligt for dem, opsøge information, hjælp og støtte på trods af den store indsats det ofte kan kræve.

Især mennesker med type 2 diabetes, som min mor havde, eller stress og livskriser hvor der ofte ligger en større livsstilsomlægning forbundet med at blive rask og nå sin balance igen.

Og ønsker man støtte og overblik til den proces, uanset om det er diabetes, vægttab, stress, underskud, træning, personlig udvikling eller andet, så er det det jeg rigtig gerne vil hjælpe med.

Har du spørgsmål eller kommentarer eller vil du gerne have kontakt så er du velkommen til at skrive til mig på min email.

Med venlig hilsen

Kristoffer