Loading...

Om Kristoffer

Efter en periode med svær stress sygemelding og en diagnose med en autoimmun sygdom kaldet type 1 diabetes, startede jeg i 2017 mit eget firma med holistisk coaching.

 

Coaching, ayurveda og meditation

Oprindelig er jeg uddannet coach og har i mange år interesseret mig for personlig udvikling, spiritualitet og hvordan jeg i det hele taget bedst kunne holde mig sund og rask så jeg kunne komme ud og vandre i bjerge og stor natur, løbe orienteringsløb og være i overskud i hverdagen.

Især den østlige tilgang hvor det hele menneske med krop, sind og ånd bliver set som én enhed, giver mening for mig. Da jeg selv blev syg blev det dét perspektiv jeg handlede ud fra - jeg prøvede at lytte til min krop og sjæl og den underliggende besked i at blive syg.

Jeg tænkte, at jeg på en eller anden måde have overhørt "mine egne beskeder" gennem længere tid, og at nu reagerede kroppen med sygdom.

 

Type 1 diabetes

I januar 2016 fik jeg besked om at jeg havde en autoimmun sygdom ved navn type 1 diabetes. Selvom det ifølge den gængse viden, ikke skulle kunne lade sig gøre at helbrede type 1 diabetesen, havde jeg på det tidspunkt et stort behov for at gøre alt hvad jeg kunne, for at blive rask.

Jeg tænkte for mig selv, at skulle jeg kunne se mig selv i øjnene 10 år senere, måtte jeg bare prøve alligevel. Jeg formulerede en strategi og efter en måned var mit insulin-behov helt i nul, og forblev sådan, fra april 2016 frem til februar 2020 - altså næsten 4 år. Her begyndte blodsukkeret at stige, og insulin igen var påkrævet. 

Selvom jeg nu tager insulin, ser jeg diabetesen som en gave jeg har fået for at lære.

Jeg kan se tilbage og virkelig vide med mig selv at jeg ikke kunne have gjort mere - og at jeg i den proces har lært enormt meget om kost, livsstil og stress håndtering, og ikke mindst indre tillid og at være tro mod mig selv, også når andre går en helt anden vej.

Den indstilling, tillid og at være tro mod sig selv, vil jeg også gerne støtte andre i - uanset hvilken udfordring det drejer sig om.

 

Min mors type 2 diabetes

De principper jeg lavede og fulgte der, blev min mor inspireret til at bruge, da hun kunne se hvor godt jeg fik det.

Hun havde haft type 2 diabetes i 10 år, og ville gerne kunne undvære medicinen. Jeg lærte hende om mine tilgange og efter 4 måneder var hun helt uden behov for medicin for at have et normalt blodsukker. Hun tabte sig samtidig 25 kg og gik ned i blodtryksmedicin.

Oplevelsen af en så hurtig bedring, både hos hende og mig selv, samt mit ønske om at arbejde med andre der ønskede større sindsro, vitalitet og balance - gjorde at jeg efter et års sygemelding, meldte mig rask og startede mit eget firma med holistisk coaching. Målgruppen var dengang mennesker med type 2 diabetes som ønskede at komme fri af deres medicin - ligesom min mor.

 

MovNat 

En del af min  overordnede strategi indebar at træne på mere bæredygtige måder - her fandt jeg MovNat.

Jeg havde været meget aktiv før, men aldrig helt fundet balancen, og døjede med skader, overtræning og træthed. Og egentlig ville jeg bare gerne være ude i naturen, kunne tage på vandringer osv - selve det "at træne" sagde mig ikke noget. Nej, det var mere det at være aktiv, mærke sin krop, og være ude i den skønne natur i alt slags vejr. 

Men så begyndte jeg at integrere MovNat og lige pludselig lavede jeg de bevægelser jeg huskede fra barnsben af.

Træning blev sjovt, lærerigt og energigivende - fremfor min tidligere meget fokuserede tilgang, hvor jeg aldrig helt havde fundet glæden. Træning var ligesom bare nødvendigt, men ikke det mest spændende. Jeg var ikke til holdsport, fitness-centre og "træning bare for at træne". 

Med MovNat kunne jeg integrere bevægelse i min dagligdag, også selvom jeg var i stress, og stadig have oplevelsen af at flytte mig.

Fokus var på læring og mestring af bevægelsen - ikke på gentagelser eller at det skulle være hårdt.

Og jeg startede virkelig fra bunden;

med vejrtrækning, at kravle, rulle, rejse sig fra gulvet, hænge afslappet i armene osv.

Med tiden er min kapacitet og styrke bare vokset og vokset og jeg ønsker virkelig at andre - som måske ikke er til fitness og sport - skal få samme glæde af denne tilgang, og vide at den findes.

 

Tankefeltterapi og METAsundhed

Jeg stødte på tankefeltterapi (TFT) i forbindelse med at jeg forsøgte at forstå min tilstand bedre og om muligt lære måder at håndtere og forløse det på.

Mine første grundkurser var hos Lars Mygind. Den overordnede læring gav meget mening for mig; at sygdom er en proces der gennemgår forskellige faser og at der bagved sygdom og ubalance kan være uforløste traumer og ubehagelige minder som ligger lagret i cellehukommelsen, som hvis de forløses, kunne bidrage til dyb heling.

Essensen i de modeller jeg intuitivt havde lavet til mig selv og mit eget forløb med stress og type 1 diabetes - før jeg stødte på METAsundhed - blev på en måde valideret.

Jeg var ikke helt skør, og der var andre der tænkte i samme baner. 

 

I dag

I dag er det jeg laver henvendt til alle der ønsker større sindsro, vitalitet og balance i deres liv - og som har brug for en at kunne støtte sig op af når livet ind imellem kræver hjælp udefra. 

Mit ønske er at inspirere til en naturlig, enkel og holistisk vej der fokuserer på at skabe sundhed og vitalitet - fremfor at håndtere underskud og sygdom - og til at gøre det bedst mulige i den kontekst vi hver især er i. 

Og at være den inspirationskilde og opbakning som jeg selv havde ønsket da jeg var på vej ind i stress og senere da jeg fik stillet type 1 diagnosen og kiggede efter andre muligheder og perspektiver end det, som det etablerede sundhedsvæsen umiddelbart kunne tilbyde.

Hver session og forløb er personligt, og tager udgangspunkt i hvad der motiverer lige præcis dig og løfter din energi, og i hvor du ønsker at bevæge dig hen. Hvad vi arbejder med er individuelt og afhænger af dine mål, og kan omhandle din kost, livsstil, søvn, følelsesmæssige tilstand og bevægelse/motion.

    

 

 

Baggrund med uddannelse og kurser

Oprindelig er jeg uddannet sejlmager. Sidenhen har jeg blandt andet været på Oure højskole med kurser i havkajak, klatring og mtb, sejlet på Nordsøen og studeret yoga og ayurveda i Thailand.

Jeg har i mange år kommet på Nordlys Centret i Silkeborg, både som kursist og medhjælper, og er her med i en Beyond Coaching gruppe, som har stort fokus på meditativ praksis.

Siden starten af 2020 har jeg arbejdet deltid på et bosted for mennesker med psykisk sygdom hvor jeg har samtaler og forløb med tankefeltterapi og naturlig bevægelses træning gennem MovNat. Ved siden af har jeg det du ser på hjemmesiden her.

- 2015 Nordlys master coach
- 2019 METAsundhed grundkursus 
- 2020 Tankefeltterapeut  (undervejs)
- 2020 MovNat Level 1 & 2    (undervejs)

 

Erfaringer fra mit eget liv og arbejdet med klienter

  • At komme ud af langvarig stress og underskud.
  • At få et mere stabilt blodsukker med type 1 og 2 diabetes.
  • At komme ud af type 2 diabetes og ikke længere være afhængig af blodsukkersænkende medicin. 
  • At bevæge sig gennem livskriser, frem mod at være tro mod sig selv.
  • At tabe sig og få mere energi, dybere søvn og bedre humør.
  • At komme fri af gigt og uhensigtsmæssig inflammation i kroppen.
  • At øge styrke, smidighed i kroppen og lethed ved bevægelse.
 
 
Livet er som en vandring gennem mørke dale og over flotte bjergtoppe.
Nogle gange mister vi orienteringen og har brug for støtte undervejs.

 

At gå vejen 

Jeg kender de mørke dale, de svære stigninger og de flotte udsigter undervejs i en livsstilsomlægning og i en personlig udviklingsproces. 

Det er netop selve rejsen frem mod sindsro, vitalitet og et liv levet i tråd med ens inderste natur jeg har stor glæde ved at støtte andre i.

Har du spørgsmål eller kommentarer, er du velkommen til at skrive til mig.

 

Jeg ser frem til at gå med dig på din vej

Kh Kristoffer Kallesen

 

* Har du interesse i type 1 diabetes og hvordan jeg håndterede det, kan du her gå til side med TV portræt fra 2018 om mit projekt (ses på TV2 Nord).