Loading...

Min vej med underskud, stress og type 1 diabetes

Omkring 2016 var jeg sygemeldt i 14 måneder i forbindelse med stress kollaps og type 1 diabetes.

Forinden havde jeg en lang svær periode hvor jeg stille og roligt gled mere og mere væk fra mig selv, følte stor meningsløshed og fortvivlelse og oplevede lavere energi og ondt i kroppen. Den største årsag når jeg kigger tilbage, var at jeg havde mistet kontakten med min egen kærlighed og glæde. 

Så da jeg blev sygemeldt og fik besked om at jeg havde fået en livsvarig autoimmun sygdom, var min første indskydelse:

Kristoffer... Nu er det tid til at kigge indad og lige få fat i dig selv igen. Det er et vink med et vognstang fra universet om at nu skal du vågne op og komme tilbage på rette spor.

Da jeg var mest i bund kunne jeg ikke overskue at have besøg af andre og handle ind på samme dag. Nogle gange var det for meget bare at lave et måltid mad eller tage bussen et sted hen.

Jeg var så træt at jeg måtte lægge mig efter bare 20 minutters gåtur eller en kort samtale i telefonen. Humøret kørte op og ned og jeg var i tunge følelser det meste af tiden (du kan læse den fulde historie her).

Jeg kender det sted hvor det hele ser håbløst ud og man ikke har energi til noget som helst - og at der ER en vej ud af det

Også selvom du føler dig magtesløs. Udfordringerne undervejs var især at:

  • holde retningen med mit ønske om at få mere vitalitet og overskud,
  • vælge hvad der var væsentligt, hvad skulle jeg prioritere
  • efterleve det jeg fandt frem var væsentligt for mig.

Så jeg tog mig tiden og roen til at reflektere over hvad der egentlig var vigtigt for mig, og hvilket liv jeg ønskede.

Også selvom det var svært at sætte tempoet ned. Men det var det der skulle til, og kroppen skulle i mit tilfælde stå helt af, før jeg forstod beskeden. Jeg har skrevet om detaljerne i hvordan jeg gjorde med type 1 diabetes og stressen her på disse sider

Kort fortalt tænkte jeg at jeg var blevet stress-sygemeldt og havde pådraget mig en type 1 diabetes af en årsag, og at hvis jeg arbejdede med den årsag, kunne jeg få overskuddet igen

Herfra var det en lang vej frem til hvor jeg er i dag. Jeg gik meget i skoven, badede i havet og søer, øvede mig i at forstå mine værdier og behov, tog mig tid til mig selv, sagde nej tak til det jeg ikke havde energi eller lyst til, spurgte om hjælp, begyndte at træne og motionere mere intuitivt med naturlig bevægelse (MovNat), lavede yoga, mediterede, spiste mad som støttede mit mål, fik ryddet ud i mine ejendele, og meget mere. 

Igennem alle disse tiltag og den personlige udvikling, har jeg fået:

  • mere kontakt til mig selv,
  • større indre ro og
  • en levevis der opfylder mine reélle behov. 

Jeg tænker at der er noget i det jeg gør og har gjort, der fungerer og bidrager til at skabe sundhed og overskud

Det vil jeg gerne dele med dem som står i samme situation og som har samme værdsættelse for deres fysiske frihed og velbefindende, tiden og roen til fordybelse og et liv som er levet inde fra én selv, og ikke styret af omverdenen, kultur og andres holdninger.

Jeg vil gerne give mit bidrag til at andre kommer nærmere deres egen sindsro, balance og trivsel i deres liv

Mit ønske er at inspirere til en mere naturlig vej der fokuserer på at håndtere årsagerne til underskud og sygdom ved at gøre det bedst mulige i den kontekst vi hver især er i. 

Og være den guide, inspiration og opbakning som jeg selv havde ønsket da jeg var på vej ind i stress og senere da jeg fik stillet type 1 diagnosen og kiggede efter andre muligheder og perspektiver end det, som det etablerede sundhedsvæsen umiddelbart kunne tilbyde.

I min proces med at få det bedre, har det været afgørende at jeg har haft hjælpere med på sidelinjen som har MØDT mig der hvor jeg var, uden at ville fixe mig eller mine problemer, men STØTTET mig i at gøre mine egne indsigter erfaringer, som støt og roligt blev en integreret del af en ny og mere bæredygtig levevis

Sammen skabte vi et rum for indsigt og positive fremskridt. Jeg tror det er det nærvær og den intention, der løfter den enkelte, mere end en bestemt metode eller retning.

Det er også den måde jeg selv arbejder på - at møde andre i øjenhøjde, fra medmenneske til medmenneske. Jeg tror vi har lettest ved at udfolde os, når vi føler os oprigtig hørt og set, og genkendt i de udfordringer vi står i. At man oplever at man ikke er alene om at den situation man står i - og håbet og troen ved at der er andre der har gået en vej igennem.  

 
Livet er som en vandring gennem mørke dale og over flotte bjergtoppe.
Nogle gange mister vi orienteringen og har brug for støtte undervejs.

Jeg vil gerne være muligheden for dig der lige nu står et "mørkt sted" og har brug for én at støtte dig op af og vende situationen med.

Jeg kender de mørke dale, de svære stigninger og de flotte udsigter undervejs i en livsstilsomlægning – for jeg går selv vejen. Jeg lever de samme tilgange og grundlæggende principper som jeg formidler videre i mit arbejde. 

Og det er netop selve rejsen og processen med at blive rask, komme i større overskud og at være tro mod mig selv som jeg har stor glæde ved at støtte og andre i.

Jeg ser frem til at gå med dig på vejen

Kh Kristoffer Kallesen

 

Kristoffer Kallesen

 

Her kan du se et portræt om min egen vej indtil nu med type 1 diabetes

Kristoffers kamp tv2nord

Gå til side med portrættet her (ses på TV2Nord)